Windows Server 2016 DataCenter elektronikus licensz

Akció!

95.000Ft 30.000Ft

A Windows Server 2016 DataCenter támogatja Önt egy stabil hálózati struktúra létrehozásában és sok exkluzív funkciót kínál, melyek csak ebben a kiadásban elérhetőek. Ehhez hozzá jönnek még a Shielded Virtual Machines és az SDN funkciók ill. a Storage Spaces Direct és a Storage Replica. A vállalatok számára, melyek a többszörös virtualizációra fókuszálnak, a 2016 DataCenter a legjobb választás. A legjelentősebb újítások a Hyper-V-nél a Failover clusteringbeli előrelépések tartoznak amin keresztül a terhelhetőség az átívelő tárhely és hálózati kimaradás növekszik.

Kategória:

Leírás

Újítások a Windows Server 2016 DataCenter-nél

  • Felhőszolgáltatási technológiák és Windows tartalmak gondoskodnak a megnövekedett sebességről és flexibilitásról
  • Failover clustering a megnővekedett terhelhetőséghez az ideiglenes tárhely és hálózati kieséseknél
  • A szerver biztos kezelése a szerver szerepek és a minimális rendszerműködtetés nano szerverben grafikai kezelőfelület nélkül a több teljesítményért és csökkent karbantartási követelménykért
  • A storage replica egy előzetes biztonságot kínál a rendszer kimaradásaira
  • A storage spaces direct lehetővé teszi a felosztható, rendelkezésre álló …
  • A shielded virtual machines vóedik az adatait a virtuális gépeken belül a nem jogosult hozzáféréstől
  • Software defined networking: funkciók a fizikai és virtuális hálózati eszközökhö központi kezeléséhez és konfigurációihoz (pl ruter, switches vagy gateway)

Továbbgondolt biztonság a Windows Server 2016 DataCenter-el

A szerver támogatja Önt egy hardver által rögzített zéró tolerancia biztonsági intézkedéssel az aktuális fenyegetettség ellen. A források a közösen használt környezetben a védett virtuális gépeken keresztül (amelyek az elkülönítést az alapvetően rendelkezésre álló host és virtuális gépek teszik lehetővé) védettséget élveznek. A ‘host guardian service’ mint új szerver szerep lehetővé teszi a megbízható host-ok felismerését. Ráadásul a ‘just in time’ és a ‘just enough’ irányítási szabályai az adminisztrátor hozzáférési korlátozásának rögzítése. A Windows Server 2016 DataCenter ezzel egy értéktöbbletet kínál a biztonság érdekében.

Az új licenszmodell először a Windows Server 2016-nál

Az eddigi verzióknál érvényesek a a sztenderd és a datacenter licensz –mindkettő fizikai processzorra. Az új licenszmodellnél megtalálható egy átmenet a Pro-cpu és egy pro-core licenszelés között. Feltételezve, hogy egy szerver legalább 2 db 8 magos processzorral rendelkezik, tehát összesen 16 maggal. Tehát a pro szerver minimum 16 maggal kerül licenszelésre, processzoronként legalább 8 mag kell, hogy licenszelésre kerüljön. A jobban felszerelt szerverrendszert további licenszekkel kell, hogy felszerelve legyenek. A kiegészítendő licenszek lépésenként 2, 16 vagy 24 processzorra kaphatóak. Továbbá fontos az eszköz Cal-ek megvétele is.