Windows Server Datacenter 2019 elektronikus licensz

Akció!

140.000Ft 55.000Ft

A Windows Server 2019 DataCenter megvásárlásával Ön is profitálhat a rendszer megbízhatóságából és teljesítményéből

A Windows Server 2019 DataCenter Editiont a redmondi szoftvergyártó a Windows Server 2016 erősségeire építette, hogy segítse a nagyvállalatokat és a szervezeteket a stabil és egyben nagy teljesítményű hálózati infrastruktúrák kialakításában. Az új verzió számos javítást és exkluzív funkciót tartalmaz. A kiszolgálói operációs rendszer elsősorban olyan vállalatoknak lehet előnyös, amelyek megvásárolják a Windows Server 2019 DataCenter rendszert, és „hibrid felhő” típusú megoldást kívánnak alkalmazni. A csomag segítségével többek között jobb Microsoft Azure-integráció érhető el, a „Project Honolulu” nevű böngészőalapú eszköz használatával.

Kategória:

Leírás

Fokozottabb biztonság a Windows Server 2019-ben
A biztonság továbbra is az egyik legfontosabb szempont a kiszolgálórendszerek világában. A Microsoft a Windows Server 2019 DataCenter Edition tervezésekor is figyelembe vette a világhálón lappangó legújabb fenyegetéseket, és számos fejlesztést végzett a kiszolgálói operációs rendszeren. A felhasználók számára ezek közül a Windows Defender Advanced ThreatProtection szolgáltatással való együttműködés a legérdekesebb. Ez a védelmi mechanizmus lehetővé teszi a fenyegetések aláírásfájl alkalmazása nélküli felismerését, így a felhőkapcsolaton keresztül hatékony védelmet nyújt a rootkitek és a nulladik napi támadások ellen is, amelyeket a hagyományos víruskeresők nem képesek észlelni. Ezt egészíti ki az egyszerűbb és hatékonyabb titkosítás, amely a hálózati forgalomra és a virtuális gépekre (VM-ekre) is kiterjed.

Gyorsfrissítések és a Microsoft Azure szorosabb integrációja
A Windows Server 2019 DataCenter Edition felhasználói a fentieken túl a Microsoft Windows 10 asztali operációs rendszerében már megismert gyorsfrissítések előnyeit is élvezhetik. Az új gyorsfrissítések jóval kisebb méretűek, mint a Windows Server esetében korábban megszokott különbözeti frissítések. Az egymásra épülő biztonsági másolatokhoz hasonlóan működő gyorsfrissítések nemcsak a letöltést és a telepítést gyorsítják fel, hanem a kiszolgálón szükséges újraindítások számát is csökkentik.

Az új verzió emellett minden eddiginél szorosabb Microsoft Azure-integrációval is dicsekedhet. Ez olyan új lehetőségeket tesz elérhetővé a Windows Server 2019 DataCenter Edition felhasználói számára, mint a fájlok egyszerűbb szinkronizálása, az Azure Backup segítségével végzett adatmentés vagy a fájlkiszolgálók Azure Files szolgáltatással történő felhőalapú üzemeltetése. A Microsoft Azure-fürtök kapcsolódása mellett arra is lehetőség van, hogy az adatokat a Storage Migration Assistant segítségével a felhőbe mentsék.

Szintén újdonság a Linux-kiszolgálók jobb virtualizálása a Windows Server 2019 alatt, valamint biztonságossá tételük a „Shielded-VM” (Védett virtuális gép) szolgáltatás használatával, ami eddig csak Windows-alapú kiszolgálókon volt lehetséges. A Linuxos Windows-alrendszer segítségével a Windows Server 2019 már a Linux-disztribúciókat is képes integrálni a Windows-telepítésbe. Ez azzal az előnnyel jár, hogy a Linux-kiszolgálók kezelése már Windows-kiszolgálókról is lehetséges Linux-parancsokkal.

Rugalmas licencelés nagyvállalatok számára
A Windows Server 2019 DataCentert megvásárló vállalatok egy olyan, jól átgondolt licenckoncepció előnyeit élvezhetik, amelyet a lehető legnagyobb rugalmasság szem előtt tartásával dolgoztak ki. Akárcsak a Windows Server 2019 Standard Edition kiadás, a DataCenter Edition is hardverfüggő módon, processzormagok, illetve felhasználók alapján licencelhető. Az elődjéhez hasonlóan itt is a processzoronként „minimum 8 mag” és a szerverenként „minimum 16 mag” elve érvényes.

Platform Windows
Processzor Legalább 1,4 GHz-es (egymagos), legalább 1,3 GHz-es (többmagos) processzor – 3,1 GHz-es vagy gyorsabb processzor ajánlott (egy- és többmagos), legfeljebb 2 processzorfoglalat támogatott
Memória legalább 2 GB RAM (vagy 4 GB, ha a Windows Server Essentials szolgáltatást virtuális gépként használják), 16 GB RAM javasolt, legfeljebb 64 GB használata támogatott
Videokártya nincs megadva
Hangkártya nincs megadva
Merevlemez Legalább 160 GB szabad hely a merevlemezen, legalább 60 GB méretű rendszerpartícióval